Mit tegyek ha lefagyott a kültériegység?

Kérj ingyenes helyszíni felmérést klíma szerelésre Tata és környékén!

Amikor klímával fűtünk, akkor a külteret hűtjük, és az onnan alacsony hőfokon elvont energiát használjuk fel a beltéri hőmérséklet emelésére. Ám a hűtőközeg és az átáramló levegő is mínusz hőmérsékletű, ezért ha a környezetben magas a páratartalom, akkor az megfagyhat. Enyhébb esetekben dér, máskor pedig jég rakódhat le a kültéri egység hőcserélő felületén. Ez alapvetően egy teljesen természetes jelenség, így a gép működésébe ez bele van kalkulálva.

Ha nem is vesszük észre, hogy a gép kültérije jégkockává van fagyva, esetleg nem halljuk meg, hogy a ventilátor lapát beleér a tálcában kialakuló és feltorlódó gleccserbe, de az biztos, hogy megérezzük a szoba hőmérsékletén, hogy hűvösebb van, hiszen a fűtés gyakrabban és hosszabb időre le fog állni.

A korszerű klímaberendezések AUTOMATIKUS LEOLVASZTÁSI FUNKCIÓVAL védekeznek a jelenség ellen. Ez a következőképpen történik: a klíma időről időre megszakítja a fűtési üzemmódot – azaz hűtésre kapcsol –, miközben a kültéri és beltéri ventilátorok leállnak. Ezáltal a készülék felmelegíti a kinti egység lamellás hőcserélőjét, amiről leolvad a jég. Ha ez megtörtént, a berendezés visszaáll fűtési üzemre.

Ha RÉGEBBI TIPUSÚ berendezésünk van, amely nem rendelkezik automatikus leolvasztás funkcióval, akkor a jegesedés megakadályozásának legegyszerűbb módja, hogy kézi vezérléssel megfordítjuk a fűtő-hűtő folyamatot, azaz átmenetileg hűtő üzemmódban használjuk a klímát. Ilyenkor a melegebb belső térből elvont hő leolvasztja a külső egység lamelláira ráfagyott párát.

Ha ez sem oldja meg a problémát érdemes szakemberhez fordulni.

Keress bennünket bizalommal: 30/746-6884

KÉRJ INGYEN HELYSZÍNI FELMÉRÉST!  TEL: +36 30 746 6884

Rólunk mondták

Zoltán Mihály
Zoltán Mihály
2022-07-13
Felhívtam a Gábort hogy szeretnék klímát rakni. Aznap este már kint is volt felmérni reggel pedig árajánlatot kaptam e-mailben . Kiválasztás után ma fel is került a klíma. Teljes mértékben megvagyok elégedve. gyorsak precízek és szépen dolgoznak. Mindenben nagyon segítőkész. Én csak ajánlani tudom őket.
Pál Köves
Pál Köves
2022-07-04
Megbízható gépekkel és korrekt árakon dolgoznak.
Peter Nyitrai
Peter Nyitrai
2022-04-13
Bár készlethiány miatt az általam kiválasztott készülék nem volt sajnos a mai világ helyzet miatt érthető csúszott a beszerelés, de folyamatosan tudtam velük kommunikálni. Megírták mi közül lehet választani. Az új kiválasztás után, a beszerelés dinamikus és szép munka. Évi ellenőrzést karbantartást is ők végzik. Majd jövőre kiderül az milyen.Csak ajánlani tudom.
Attila Adonyi
Attila Adonyi
2022-03-19
Időben jöttek,minden a megbeszélés alapján történt.Profi,gyors,tiszta munka.Ajánlom mindenkinek!
Brigi Gőczėné
Brigi Gőczėné
2021-10-25
Gyors, kedves , korrekt árak .

Szólj hozzá!