Klíma karbantartás – Tata és környéke

Kérj ingyenes helyszíni felmérést klíma szerelésre Tata és környékén!

A klíma szakszerű időszakos karbantartása és tisztítása több szempontból is kiemelten fontos, egyrészről elkerüljük az egészségügyi kockázatot, másrészről pedig megóvjuk a klímát egy esetleges meghibásodástól.

A klíma karbantartás és tisztítás során ellenőrizzük:

  • a hűtőkör nyomását és szivárgáskeresését,
  • az elektromos vezetékek épségét, esetleges után húzását
  • kitisztítjuk a kül- és beltéri egységet,
  • ellenőrizzük a kondenzvíz kifolyását
  • speciális spray-vel a beltéri egység elpárologtatóját gomba- és baktériummentesítjük az egészség megóvása érdekében (pl.: allergia).
  • a próbaüzem során felmerülő kisebb hibákat kijavítjuk pl.: gázrátöltés, kondenzvíz csepegés stb.

Miért fontos a klíma karbantartás?

Egy átlagos klíma működés közben nagy mennyiségű levegőt  mozgat meg. Egy szoba levegője kb. 10 perc alatt megfordul a szobában és a klímában egyaránt, így magával ragadva a port, a polleneket, melyek a klíma  keringető mókuskerekében és a szűrőkben fennakadnak. A klíma rendszeres tisztítása nem csak az egészségünk miatt fontos, hanem a villanyszámlánkat és a klíma élettartamát is nagyban befolyásolja. A rendszeresen karbantartott klíma elektromos részegységei, a beltéri és a kültéri egység is rendszeres ellenőrzésen esik át. 

Klíma karbantartással kerüld el a problémát!

A legtöbb meghibásodás elkerülhető lenne, ha időben cselekednénk. Amikor észrevesszük,  hogy nem a megszokott teljesítménnyel dolgozik a klíma, vagy sűrűbben kapcsol-ki-be, már akkor tudható, hogy ezt valami okozza. A legtöbb esetben a klímatisztítás ami egyben a kültéri és a beltéri egységet is magába foglalja megoldja a klíma ezen “problémáját”.

Milyen időközönként szükséges a klímát tisztítani?

Abban az esetben, ha intenzív (egész éves) használatnak van kitéve a készülék, akkor ajánlott a gyártó által előírt időszakok között is megejteni a tisztítást. Ezt egyébként is észrevesszük a fentebb leírtak alapján, mivel csökken a klíma hatásfoka és sűrűbben kapcsol ki-be. Szem előtt tartandó az is, hogy az ilyen intenzív használatnak kitett készülékek több szennyeződést is tartogatnak a készülék belsejében.

Mi történik, ha elhalasztom a klíma tisztítást?

Három dolog történik. Az egyik, hogy a klíma elveszíti a garanciáját (amennyiben még garanciális). A másik, hogy csökken a klíma élettartama és üzembiztonsága. A harmadik és egyben legveszélyesebb, hogy olyan légtérben töltünk időt, amely egy penészes és gombás készüléken keresztül forgatja a helyiség levegőjét. Ez hosszútávon nem egészséges.

Klímatisztítás árak – Tata és környéke

Alap külső-belső tisztítás: bruttó 15 000 .- Ft (több készülék esetén egyedi ár)

Mosózsákos külső-belső  tisztítás: bruttó 22 000 .- Ft (több készülék esetén egyedi ár)

mely berendezésenként, illetve multi készülékek esetén beltéri egységenként értendő. (A beltéri egység szennyezettségétől függően a díj emelkedhet!) Extrém körülmények esetén, ahol a helyszín létrával nem megközelíthető, az alpintechnikás kivitelezés, vagy emelőkosaras autó használatát a fenti díjak nem tartalmazzák!