Amit a klíma helyes használatáról tudni érdemes!

Kérj ingyenes helyszíni felmérést klíma szerelésre Tata és környékén!

Manapság a klímákkal már télen-nyáron ideális hőmérséklet biztosítható a lakásban. Sok-sok funkcióval bíró, a hétköznapi emberek számára is elérhető árú légkondicionálók jelentek meg a piacon. De ha már beszereltetted mire is kell odafigyelned használat közben? Mik a helyes fenntartással kapcsolatos alapvető ismeretek, kötelezettségek?

1, Használati utasítás

Az első és az egyik legfontosabb, hogy mindig olvasd el a használati utasítást. Ebben a kis könyvecskében minden fontos tudnivalót megtalálsz az adott klíma helyes használatára vonatkozóan.

2, Hogyan használjuk a klímát?

A klímberendezés akkor fogja megadni a szükséges komfortérzetet, ha a kintinél legfeljebb 3-4 fokkal állítod kevesebbre a légtér hőmérsékletét. Fokozatosan hűtsd le a helységet!

A klímaberendezés működése során a helység levegőjét hűti vagy fűti és keringeti, ezért használata mellett a megfelelő mennyiségű alapos szellőztetés nagyon FONTOS!!

3, Kötelező karbantartás

A légkondi hőcserélőinek tisztítása rendkívül fontos, hiszen a klímaberendezés kültéri és beltéri egysége, valamint a teljes klímaberendezés ki van téve az időjárásnak és a különböző szennyeződéseknek. A légkondi hőcserélőjén a kül- és beltéren is jelentős károkat okozhat a megtelepedett szennyeződés.

A kültéri egységen rontja a klímaberendezés hatásfokát. Megakadályozza a klíma megfelelő hőleadását és ezáltal a kompresszort megterhelve jelentősen lerövidíti a klíma élettartalmát.

A szennyezett kültéri hőcserélő a berendezés áramfogyasztását növeli meg, hiszen sokkal több áram felvételre lesz szüksége a megfelelő működéshez.

A beltéri egységen a nem megfelelő karbantartás esetén a beszívott por, pollen lerakódik, ami a klíma nedves közegében a penész és a spórák melegágya lehet.

A légkondi rendszeres karbantartásával nemcsak az egészségügyi kockázatokat kerülheted el, hanem a berendezés élettartalmát is jelentősen megnöveled.

A klímaberendezések karbantartását, tisztítását évente legalább egyszer ajánlott elvégezni még akkor is ha a klímát nem használod gyakran. 

KÉRJ INGYEN HELYSZÍNI FELMÉRÉST!  TEL: +36 30 746 6884

Rólunk mondták

Zoltán Mihály
Zoltán Mihály
2022-07-13
Felhívtam a Gábort hogy szeretnék klímát rakni. Aznap este már kint is volt felmérni reggel pedig árajánlatot kaptam e-mailben . Kiválasztás után ma fel is került a klíma. Teljes mértékben megvagyok elégedve. gyorsak precízek és szépen dolgoznak. Mindenben nagyon segítőkész. Én csak ajánlani tudom őket.
Pál Köves
Pál Köves
2022-07-04
Megbízható gépekkel és korrekt árakon dolgoznak.
Peter Nyitrai
Peter Nyitrai
2022-04-13
Bár készlethiány miatt az általam kiválasztott készülék nem volt sajnos a mai világ helyzet miatt érthető csúszott a beszerelés, de folyamatosan tudtam velük kommunikálni. Megírták mi közül lehet választani. Az új kiválasztás után, a beszerelés dinamikus és szép munka. Évi ellenőrzést karbantartást is ők végzik. Majd jövőre kiderül az milyen.Csak ajánlani tudom.
Attila Adonyi
Attila Adonyi
2022-03-19
Időben jöttek,minden a megbeszélés alapján történt.Profi,gyors,tiszta munka.Ajánlom mindenkinek!
Brigi Gőczėné
Brigi Gőczėné
2021-10-25
Gyors, kedves , korrekt árak .