Azok a fránya rövidítések!

Kérj ingyenes helyszíni felmérést klíma szerelésre Tata és környékén!

Amikor az interneten vagy a boltban keresgélsz, hogy megtaláld a számodra legjobb klíma készüléket, óhatatlanul is belefutsz rövidítésekbe, mint SEER, SCOP, H tarifa. Igen, ám de mit is jelentenek ezek pontosan?

SEER

2013-ban az EER szabványokat váltották fel vele. A SEER másnéven a szezonális energiahatékonysági tényező: ez a teljes hűtési szezonra vonatkozó érték. Az értéket úgy kapjuk, hogy az éves hűtési igényt osztjuk az éves hűtésre vonatkozó áramfogyasztással.

SCOP

Ez a szezonális teljesítény együttható. Fűtési szezonra vonatkozó érték, amit az éves fűtési igény és az éves fűtésre használt energiafogyasztás elosztásával kapunk meg.

Magyarul mindkét érték esetében minél magasabb ez a szám annál energiatakarékosabb az adott klímakészülék.

Például: SCOP 4 (fűtés)

Ez azt jelenti, ha a klíma 1 KW-ot fogyaszt, akkor 4 KW teljesítményt tud leadni.

Nézzük csak a gyakorlatban: induljunk onnan, hogy a klíma már elérte a szobahőmérsékletet, ezért csak a szinten tartás miatt alacsony fordulaton üzemel a kompresszor és mondjuk a fogyasztás 300 watt. Ez annyit jelent, hogy óránként 300 wattot fogyaszt, de 1200 watt teljesítményt ad le hő formájában (tehát 4x annyit) és így melegíti a szoba levegőjét. Viszont, ha túllépte a beállított értéket, akkor a klíma le fog kapcsolni addig amíg a szoba hőmérséklete visszaesik egy kicsit. Pl 1 órából lehet, hogy csak fél órát üzemel. Ha kedvezményes tarifát veszel igénybe az áramszolgáltatónál, akkor még inkább csökkentheted a rezsi költséged.

Zajszint: dB

A klímák zajszintjét mindig meg tudod nézni a termék dobozán vagy a gyártó weboldalán. De az átlagember, ha lát egy értéket nem feltétlenül tudja, hogy az mit jelent.

Ezt is példákkal illusztrálom neked. 

– 60/65 dB (A) – Ez a szám valahol egy átlagos otthon zaja és egy iroda zaja között helyezkedik el.

– 34/42 dB (A) – Ez valahol a természet hangja (pl:erdő) és az átlag otthoni zaj között van.

R32 az új környezetbarát hűtőközeg

Környezetünk védelme mindenkinek a közös ügye. A klímatechnikai cégeknek egyre nagyobb kihívást jelent, hogy olyan készülékeket gyártsanak, mellyel óvják a földet, közben hatékonyak és energiatakarékosak. Technikailag sokat fejlődtek és mindig az új, megoldásokat keresik. A hűtőközegek azonosításánál az R betű a “refrigerant” – hűtőközeg szót jelenti.

Az R32-es hűtőközeg egy speciálisan tisztított fluorid. Környezetbarát, szagtalan gáz, az ózon lebontó képessége nulla.

KÉRJ INGYEN HELYSZÍNI FELMÉRÉST!  TEL: +36 30 746 6884

Rólunk mondták

Zoltán Mihály
Zoltán Mihály
2022-07-13
Felhívtam a Gábort hogy szeretnék klímát rakni. Aznap este már kint is volt felmérni reggel pedig árajánlatot kaptam e-mailben . Kiválasztás után ma fel is került a klíma. Teljes mértékben megvagyok elégedve. gyorsak precízek és szépen dolgoznak. Mindenben nagyon segítőkész. Én csak ajánlani tudom őket.
Pál Köves
Pál Köves
2022-07-04
Megbízható gépekkel és korrekt árakon dolgoznak.
Peter Nyitrai
Peter Nyitrai
2022-04-13
Bár készlethiány miatt az általam kiválasztott készülék nem volt sajnos a mai világ helyzet miatt érthető csúszott a beszerelés, de folyamatosan tudtam velük kommunikálni. Megírták mi közül lehet választani. Az új kiválasztás után, a beszerelés dinamikus és szép munka. Évi ellenőrzést karbantartást is ők végzik. Majd jövőre kiderül az milyen.Csak ajánlani tudom.
Attila Adonyi
Attila Adonyi
2022-03-19
Időben jöttek,minden a megbeszélés alapján történt.Profi,gyors,tiszta munka.Ajánlom mindenkinek!
Brigi Gőczėné
Brigi Gőczėné
2021-10-25
Gyors, kedves , korrekt árak .