7+1 Tipp klíma vásárlás előtt!

Kérj ingyenes helyszíni felmérést klíma szerelésre Tata és környékén!

Mivel végeláthatatlan a választék a klíma piacon, ezért szeretnénk egy kis segítséget, támpontot adni, hogy a megfelelő döntést tudd meghozni és évekig élvezhesd a klímaberendezések által nyújtotta előnyöket.

1, Hová fogjuk telepíteni a klímát?

A klímát általában oda szokták telepíteni, ahol az ember több időt tölt el. Ezek a közös helységek, mint például a nappali. A lakás elrendezése vagy a szobák száma rákényszeríthet bennünket, hogy több készüléket helyezzünk el. Vannak készülékek, amelyekkel több szobát hűthetünk-fűthetünk.

2, A helység mérete!

A klíma készülék teljesítményének meg kell felelni a szoba méretének. Ha egy kisebb készüléket szerelünk fel egy nagy légtérbe, akkor az nem fogja ellátni a feladatát feleslegesen növelve az áramszámlánkat. Ha túl nagy a klíma teljesítménye a helység méreteihez képest, akkor csak plusz költséget veszünk a nyakunkba. Kérje szakembereink tanácsát.

3, Mire szeretnénk a leginkább használni a klímát?

Fontos kérdés, hogy hűteni vagy inkább fűteni szeretnénk-e a klímával. Habár a legtöbb klíma már mindkét funkcióval rendelkezik, a fűtésre optimalizált tipusokkal sokkal nagyobb fűtőteljesítményt érhetünk el. Igényelhetünk rá H tarifát és GEO tarifát, mellyel jelentősen csökkenthetjük az áram számlánkat.  

4, Milyen tipusú klímát fogunk választani?

Vannak a falraszerelhető és a mobil klímák. Választhatunk inverteres modelt. Preferálhatjuk egy adott gyártó modelljeit. Mindenesetre gondoljuk át azt is mekkora a költségkeretünk a klíma szerelésre.

5, Vásárlás előtt győződjünk meg a légkondi tulajdonságairól!

A megfelelő teljesítmény mellett fontos az egyszerű és kényelmes kezelhetőség. Ma már telefonról vezérelhető változatok is vannak, így akár munkából elindulva is bekapcsolhatjuk kellemes hőmérsékletet biztosítva mire hazaérünk. A szűrőknek elérhetőknek kell lennie a könnyű tisztíthatóság, karbantartás miatt.

6, A klíma zajszintje

A kültéri egység zajszintje a társasházaknál számít a leginkább. Fontos, hogy se a szomszédot, se bennünket ne zavarjon a zaj, főleg ha éjszaka is működik a klíma. A beltéri egységek zajszintje ma már minimális, de ha valaki érzékeny a zajokra, akkor érdemes a legcsendesebb modelt választani. A kültéri egységeket a hálószobától mindig a lehető legtávolabb helyezzük el.

7, Szakszerű klíma telepítés és garancia

A garancia minden márkánál változik. De fontos tudni, hogy a megvásárolt légkondi abban az esetben örzi meg garanciáját, amennyiben szakszerűen minden dokumentációval ellátva lett telepítve. A nálunk vásárolt klímákat a garancia ideje alatt ingyenesen javítjuk. Ha a gépet internetről rendeled vagy boltban vásárolod egy esetleges meghibásodás esetén a boltnál kell a garanciális alkatrész beszerzést intézned. Érdemes olyan márkát választani, amelyiknek van alkatrészellátása és szervízháttere. Ezért vásárlás előtt mindenképpen tájékozódj.

+1 Praktikus tanács

Érdemes télen vagy tavasszal beruházni, mivel nyáron nagy a kereslet, ami befolyásolja a klíma árát is és a szerelés időpontját is. A nyár közeledtével megeshet, hogy több hetet kell várnunk a szerelési időpontra, így akár a legnagyobb hőséget klíma nélkül kell átvészelnünk.

KÉRJ INGYEN HELYSZÍNI FELMÉRÉST!  TEL: +36 30 746 6884

Rólunk mondták

Zoltán Mihály
Zoltán Mihály
2022-07-13
Felhívtam a Gábort hogy szeretnék klímát rakni. Aznap este már kint is volt felmérni reggel pedig árajánlatot kaptam e-mailben . Kiválasztás után ma fel is került a klíma. Teljes mértékben megvagyok elégedve. gyorsak precízek és szépen dolgoznak. Mindenben nagyon segítőkész. Én csak ajánlani tudom őket.
Pál Köves
Pál Köves
2022-07-04
Megbízható gépekkel és korrekt árakon dolgoznak.
Peter Nyitrai
Peter Nyitrai
2022-04-13
Bár készlethiány miatt az általam kiválasztott készülék nem volt sajnos a mai világ helyzet miatt érthető csúszott a beszerelés, de folyamatosan tudtam velük kommunikálni. Megírták mi közül lehet választani. Az új kiválasztás után, a beszerelés dinamikus és szép munka. Évi ellenőrzést karbantartást is ők végzik. Majd jövőre kiderül az milyen.Csak ajánlani tudom.
Attila Adonyi
Attila Adonyi
2022-03-19
Időben jöttek,minden a megbeszélés alapján történt.Profi,gyors,tiszta munka.Ajánlom mindenkinek!
Brigi Gőczėné
Brigi Gőczėné
2021-10-25
Gyors, kedves , korrekt árak .