Klímatisztítás kivel és mikor?

Kérj ingyenes helyszíni felmérést klíma szerelésre Tata és környékén!

Itt a tavasz, a nagytakarítások ideje. De ne csak a polcok vagy a kerti szerszámok portalanítására gondoljunk, hanem a klíma tisztítására is. Főleg, ha télen többször is használtuk a klímát, akkor a páralecsapódás miatt, kedvező talajt adunk a vírusoknak, baktériumoknak. Egy nem karbantartott klíma pedig rossz hatással lehet az egészségünkre is.

“Felesleges még karbantartást végezni, hiszen csak párszor kapcsoltam be a klímát. Nem használjuk folyamatosan.” – hangzik sokszor a válasz. Sajnos a gombásodás, szennyeződés szempontjából ez nem sokat számít. Mint tudjuk a légkondi a szoba levegőjét keringeti. A légkondicionálóban lévő szűrőbetétek csak a por nagyobb szemcséit képes megfogni, a kisebb porszemek eljutnak a hőcserélőkig, itt egy filmszerű réteget hoznak létre, ami a párás környezet miatt melegágya lehet a gombáknak, baktériumoknak.

A KARBANTARTÁS MINDIG MEGELŐZÉS LEGYEN!

Ezért amennyiben fűtésre is használjuk a klímát, érdemes évente kétszer tisztíttattni.

Klímatisztítás szakemberrel vagy házilag?

A legjobb ha klímaberendezésünk karbantartásához szakember segítségét kérjük. 

A hipermarketekben kapható vegyszerrel történő spriccelés közel sem elegendő, mivel a burkolat alatt, a nem látható helyeken, a sarkokban, a cseppvízcsőben és a tálcán pár év alatt nagyon komoly penésztelepek alakulnak ki.

Ha szakemberre bízzuk, ő mindenestben lebontja a beltéri egység burkolati elemeit, hogy hozzáférjen a gép belsejéhez. Innen kiveszi és kitisztítja a porszűrőt, megtisztítja a hűtőbordát. A szűrők tisztítása mellett fontos még a hűtőgáz ellenőrzése, utántöltése, az esetleges gázszivárgás észlelése és megszüntetése, a gumialátétek állapotának ellenörzése, valamit az elektromos csatlakozások ellenőrzése. Szakembereink ezt mind elvégzik. A kültéri egységet az elektronika miatt szigorúan tilos és veszélyes szétszedni! 

Mindegyik tipusú klímaberendezés esetén a gyári garancia feltétele az évenkénti rendszeres karbantartás. Sajnos előfordult már, hogy az ügyfél elveszítette a garanciát a karbantartás elmulasztásával.

NE CSAK AKKOR GONDOLJ A KARBANTARTÁSRA, AMIKOR MÁR ROSSZ SZAGOT ÁRASZT A KLÍMA. A RENDSZERES TISZTÍTÁS SEGÍT, HOGY A KÉSZÜLÉKED ÚJABB ÉVEKET NYERJEN!

KÉRJ INGYEN HELYSZÍNI FELMÉRÉST!  TEL: +36 30 746 6884

Rólunk mondták

Zoltán Mihály
Zoltán Mihály
2022-07-13
Felhívtam a Gábort hogy szeretnék klímát rakni. Aznap este már kint is volt felmérni reggel pedig árajánlatot kaptam e-mailben . Kiválasztás után ma fel is került a klíma. Teljes mértékben megvagyok elégedve. gyorsak precízek és szépen dolgoznak. Mindenben nagyon segítőkész. Én csak ajánlani tudom őket.
Pál Köves
Pál Köves
2022-07-04
Megbízható gépekkel és korrekt árakon dolgoznak.
Peter Nyitrai
Peter Nyitrai
2022-04-13
Bár készlethiány miatt az általam kiválasztott készülék nem volt sajnos a mai világ helyzet miatt érthető csúszott a beszerelés, de folyamatosan tudtam velük kommunikálni. Megírták mi közül lehet választani. Az új kiválasztás után, a beszerelés dinamikus és szép munka. Évi ellenőrzést karbantartást is ők végzik. Majd jövőre kiderül az milyen.Csak ajánlani tudom.
Attila Adonyi
Attila Adonyi
2022-03-19
Időben jöttek,minden a megbeszélés alapján történt.Profi,gyors,tiszta munka.Ajánlom mindenkinek!
Brigi Gőczėné
Brigi Gőczėné
2021-10-25
Gyors, kedves , korrekt árak .